Färja från Trelleborg

Posted by:Trelleborg Stadshotell Posted on:Okt 30,2016

Det finns idag många olika sätt att ta sig till Tyskland på, men ett utav de populäraste och billigare sätten är att åka med en utav de många färjorna som finns. Du kan idag hitta många olika rutter och rederier som trafikerar vägen mellan Sverige och Tyskland till havs. Så du behöver inte oroa dig över att du behöver bila genom hela Sverige för att nå en utav färjorna, idag finns rutterna utplacerade på många ställen i landet. Oavsett om du vill ta dig till Tyskland med eller utan bil är färja ett utmärkt alternativ att ta sig dit på, det går fortare än att exempelvis köra genom hela Danmark och det är billigare än flyg. Du får dessutom förmånen att njuta utav havet, uppleva och känna vinden samt ta tillfälligt i akt genom att koppla av en stund.

Som tidigare nämnt så finns det idag flertalet olika rutter som du kan välja, och beroende på vilken du väljer så hamnar du också i olika städer. Rutterna trafikeras som sagt utav flertalet varierande rederier, så storleken och kapaciteten på färjorna är därmed också olika. Du kan inhandla biljetter på flera sätt, men det allra smidigaste och bästa sättet är att handla dem online. Då kan du i lugn och ro ta del utav informationen från bokningen – och allt från ditt eget hem!

I exempelvis Trelleborg så kan du hitta färjor från TT-line som trafikerar de mycket populära rutterna som går till Travemünde samt Rostock. Travemünde är ett mycket populärt resmål som människor ofta väljer att besöka över en helg, och där hittar du allt ifrån stränder till bra shopping och handel. Rostock är en stad med en mycket rik och omfattande historia, den ligger nära Sverige och är dessutom ett mycket populärt tillhåll för studenter. Om du inte skulle ha svängarna förbi Trelleborg kan du istället glädjas åt färjorna som avgår ifrån Helsingborg. Via Helsingborg kan du med hjälp av det kända rederiet Scandlines färjor enkelt och snabbt ta dig till både Sassnitz och Rostock. Men om du däremot inte råkar befinna dig i så pass södra breddgrader utav landet så kan du trösta dig med att du även kan ta dig till Tyskland via Göteborg, närmare bestämt till Kiel.

Trelleborg hamn

Som du kanske märker finns det alltså många olika rutter och sätt att ta sig själv och sin eventuella bil till Tyskland på. Om du har gott om tid på din resa och inte har något emot att spendera ett par timmar ombord på en färja så rekommenderas sträckan Göteborg – Kiel. Om du däremot vill spara in lite tid så kan det vara värt att snegla på någon utav de andra rutterna. Men oavsett vilken färja du väljer så tar inte resan mer än ett par timmar, så du behöver inte packa för någon långsemester bara för du skall åka båt. Om du ska besöka Tyskland i turistsyfte kan det dessutom vara lämpligt att få ett par timmar att spendera på en färja, då kan du passa på att läsa lite turistinformation och saker att göra i den stad som du är på väg till.

Så strunta i att bila onödigt mycket, gör det enkelt för dig genom att ta en färja. Snabbt, smidigt och skönt. Dessutom är det miljövänligt!

Sponsrad länk:
Boka resa mellan Trelleborg – Rostock


Trelleborg Stadshotell

Hjärtligt välkommen till hotellet med värme och omtanke - Och med Trelleborgs bästa läge! Endast ett stenkast från hamnen och direkt beläget på den porlande gågatan med mysiga caféer, sprudlande restauranger, inspirerande shopping och rikt kulturliv.

LEAVE A REPLY

    Sök